به گزارش ميراث آريا(CHTN)،\"منيژه هاديان \" کارشناس ارشد مرمت اشياي پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي و فرهنگي در دومين روز از همايش حفاظت و مرمت اشياي موزه‌اي و تزيينات وابسته به آن با بيان اين مطلب گفت: هدف از مطالعه و بررسي‌ خاک مناطق جنوب شرق و جنوب غرب ايران شناخت ساز و کار و فرآيند فرسايش مصالح گلي و دستيابي به شيوه‌هاي مناسب حفاظت از معماري خشتي است.

وي افزود: خاک رس به عنوان ماده اصلي و سازنده مصالح گلي در معماري سنتي ايران، بسته به منشاء آن از ترکيبات مختلفي تشکيل مي‌شود و مي‌تواند رفتارهاي متفاوتي در برابر عوامل محيطي از خود نشان دهد.

به گفته هاديان، در تحقيقات ، مطالعات کاني‌شناسي، تجزيه شيميايي، دانه‌بندي روي نمونه‌هاي خشت دو محوطه تاريخي چغازنبيل و کنارصندل جيرفت انجام شد.

اين کارشناس ارشد مرمت ادامه داد: در بررسي‌هاي انجام‌شده الگوي فرسايش بناهاي خشتي در دو منطقه جنوب شرقي و جنوب غربي ايران مشخص کرد که بناهاي خشتي اين دو منطقه تحت تأثير عوامل آب و هوايي بوده است.

وي در پايان تصريح کرد: استحکام يک ماده داراي مفهومي نسبي است و به عوامل مختلفي همچون ترکيبات سازنده، نحوه ساخت، کاربري، شکل و ابعاد آن بستگي دارد. ضمن آنکه اثرات محيطي و تغييرات به وجودآمده در خواص فيزيکي، شيميايي و مکانيکي ترکيبات سازنده مواد مي‌تواند موجب افزايش يا کاهش استحکام آنها شود.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386091438